23 Okt 2004De 51e staat?

De linkse Britse krant The Guardian dacht de Amerikaanse presidentsverkiezingen te be´nvloeden door z'n lezers brieven te laten schrijven naar kiezers in een kritiek district: Clark County, Ohio. Uiteraard waren die kiezers niet onverdeeld gelukkig met de goede raad van overzee. The Guardian was sportief genoeg om ook negatieve reacties af te drukken, onder de titel Dear Limey assholes - in de wetenschap dat de meeste lezers daarin hun beeld van de arrogante, onbeschofte Yanks bevestigd zouden zien. Maar Jimmy Carter zou ongetwijfeld wel blij zijn met deze actie, want de voormalige gouverneur-generaal van Zuid-Canada noemde de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog achteraf gezien onnodig.

Intussen verslaat Bush Kerry met afstand onder scholieren en rappers - hoezo een spannende race?

(Aanvulling 25-10:) Het lijkt wel of The Guardian teleurgesteld naar andere middelen grijpt: een zekere Charlie Brooker besloot zijn wekelijkse tv-column met een oproep om Bush te vermoorden: "John Wilkes Booth, Lee Harvey Oswald, John Hinckley Jr - where are you now that we need you?" (De moordenaars van Lincoln en Kennedy en de gek die Ronald Reagan neerschoot.) Op de website is die column inmiddels vervangen door een flauw excuus - het was maar een grapje: maak 'm dood, hahaha - maar het origineel staat nog in de Google-cache.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.