23 Dec 2004Links (2)

Dit is geen jaaroverzicht. Eigenlijk had ik dit begin november willen schrijven, toen Pats-boem een half jaar bestond, maar toen had ik iets anders aan m'n hoofd. Maar goed, in de linkerkolom heb ik onder het kopje Hoogtepunten één artikel per maand vermeld dat misschien over een jaar nog de moeite waard is om te lezen. Twee dingen vallen me daarbij op. Ten eerste lijken de langere essay-achtige stukken het best houdbaar. Misschien vinden de lezers ze vervelend, maar ik geloof in ieder geval niet dat webteksten altijd kort en flitsend moeten zijn. (Het onderwerp hoort wel in de eerste zin duidelijk te zijn, zodat dit stuk alvast afvalt.) Volgend jaar zal ik proberen meer langebaanwerk te plaatsen - ook minder actuele stukken zoals recensies waarvoor ik al jarenlang aantekeningen op de plank heb liggen en zelfs een soort interviews.

Ten tweede bestaat ongeveer de helft van de hoogtepunten uit mediakritiek. Daar was ik niet op uit toen ik aan dit weblog begon (dan had ik wel een rubriek Media gemaakt). Ik heb geen hekel aan journalisten, sterker nog, ik ga dit stuk nu afbreken voor een borrel met freelancers, waar de journalisten goed vertegenwoordigd zullen zijn, voorzover ze niet met strakke deadlines worstelen omdat hun redacteuren tussen Kerst en Nieuwjaar vrij hebben. (Wordt vervolgd.)
Overtuigen


'Hoogtepunten' klinkt eigenlijk te opschepperig. De formule blijft één artikel per maand, dus de nieuwe titel wordt Maandstonden. Of Maandvloed.
Edwin (Email) - 08 Mrt 2005 - 21:12

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.