31 Dec 2004 -Geldgolf gevraagd

Toen ik op Tweede Kerstdag de eerste berichten over een tsunami in de Indische Oceaan las, dacht ik "jammer, weer een overstroming, niets aan te doen" en klikte ik door naar het volgende bericht op nu.nl. En ik ben niet de enige tot wie de omvang van deze ramp langzaam is doorgedrongen, en de noodzaak om er wel iets aan te doen. Nu is het zaak om zo snel mogelijk geld en hulpgoederen ter plekke te krijgen om de overlevenden aan schoon drinkwater, eten en medicijnen te helpen. Na een rondje weblogs heb ik de volgende acties genoteerd:

Eigenlijk vind ik het ook wel voorbarig om al aan de herbouw te beginnen terwijl sommigen nog geen enkele noodhulp hebben gezien. Er wordt in Thailand al geklaagd dat alle hulp naar de toeristische gebieden gaat. Maar ook als de officiële hulporganisaties honderden miljoenen binnenkrijgen en alles eerlijk verdelen in samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, zal er bittere ongelijkheid blijven. Er zijn veel conflictgebieden getroffen, in Atjeh, Birma, het noordoosten van Sri Lanka en Somalië. Daar is nog nauwelijks van bekend hoeveel doden er zijn gevallen en hoeveel hulp er nodig is. En deze ramp trekt natuurlijk de aandacht weg van Darfur en Ethiopië. Maar als je het klinisch beschouwt is hulp aan tsunami-slachtoffers effectiever dan hulp aan een oorlogsgebied of aan een aan voedselhulp verslaafd land.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.