30 Mrt 2005 -Integratie in BelgiŽ

Benoît komt uit de Ardennen en is Nederlands aan het leren nu hij in Brussel woont. Hij wil naar Vlaanderen, want "[d]ie geld iesj er viel bieter." Hij is de enige niet: na veertig jaar leidt de Vlaamse welvaart eindelijk tot serieuze belangstelling onder Franstaligen voor het Nederlands, bericht GPD-correspondent Hans Gertsen vanuit Brussel. (Via Taalpost.) Dat is nog geen reden om te dromen over een Groot-Nederlandse toekomst voor de Benelux. Honderd jaar geleden trokken arme Vlamingen naar Wallonië om daar in de industrie te werken. Misschien zwaait de economische slinger over honderd jaar weer de andere kant uit. Het lijkt onvoorstelbaar, maar een hoge stijging van de zeespiegel zou de Walen kunnen helpen.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.