27 Apr 2005Hoezo bruikbaar?

Philips.nl heeft de Usability Award 2005 gewonnen. Het is inderdaad een bijzonder overzichtelijke site - zeker als je veiligheidshalve JavaScript hebt uitgeschakeld:

philips

Behalve een niet-werkende enquête staan er vier links op, waarvan er één werkt: die leidt naar een pagina met de tekst "Gespecialiseerde activiteiten" - en meer niet. In het juryrapport is dit een laconiek minpuntje: "Helaas voldoet de website aan slechts drie van de zestien W3C-ijkpunten voor accessibility." (Dat zijn dan de 16 belangrijkste ijkpunten, er zijn er nog 49.) In mensentaal: de bouwers van de bruikbaarste website van Nederland hebben hun best gedaan om hem zo ontoegankelijk mogelijk te maken. Blinden en andere gehandicapten hebben weer eens pech gehad. Voor hen is die Usability Award evenveel waard als de eredivisietitel van PSV in de Champions League.
Overtuigen


Het is bijzonder knap om maar op 3 ijkpunten te scoren ! ijkpunt: "Als je frames gebruikt moet je betekenisvolle frame-namen gebruiken." Als je geen frames gebruikt heb je dus zomaar een punt verdiend. Hetzelfde geldt voor serverside image maps. Als je verder niet te moeilijk nederlands gebruikt heb je al 3 punten gratis binnen.
Carlo Roosen () (URL) - 20 Okt 2005 - 16:42

Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.