06 Mei 05Bevrijders

Het gebeurt niet iedere dag dat er een Amerikaanse president in Nederland op bezoek komt. Maar deze Bush-fan gaat morgen naar een andere unieke gebeurtenis. Op 7 mei 1945 werd Utrecht bevrijd door de Polar Bears, een Engelse verkenningseenheid van het Canadese leger. Zaterdagochtend om half twaalf trekt een veertigtal veteranen voor het laatst de stad binnen, net als 60 jaar geleden vanuit het oosten, over de Berenkuil. Het wordt een korte intocht over de Museumlaan en de Emmalaan naar hun monument, de ijsbeer in het Hogelandse Park. Dus de straten zouden net zo vol moeten staan als toen. Na afloop is er zelfs gelegenheid om ze persoonlijk te ontmoeten in Fort De Bilt. Maar wat zeg je tegen zo'n tachtigjarige Tommy? "Talley-ho, chaps, thanks a bundle!"
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.