27 Jan 06Duidelijke keuze, onzekere toekomst

De Palestijnen hebben gekozen voor Hamas, en dus voor openlijk terrorisme, in plaats van de olijftak-en-geweer-strategie van Fatah. Toch is dit een revolutie, want er is een corrupte elite weggestemd die bijna veertig jaar de Palestijnen leidde. Het zal niet de eerste revolutie zijn die uitloopt op een burgeroorlog (de eerste stenen zijn al gegooid). Of op een dictatuur. En niemand, zelfs niet een volk dat consequent het slechtste van twee kwaden kiest, verdient een islamistische dictatuur.

Voor IsraŽl is het goed dat nu iedereen zal begrijpen dat het 'vredesproces' in de zin van onderhandelingen dood en begraven is. (Nou ja, bijna iedereen, ook al laat de Hamas-leiding zelf er geen misverstand over bestaan.) Maar daarmee is een eenzijdige regeling niet per se dichterbij gekomen: zal een IsraŽlische regering nog een vierkante meter bezet gebied kunnen opgeven als het vernietigen van de staat IsraŽl een geloofsartikel is voor de Palestijnse regering, en zal een hek dan nog bescherming kunnen bieden?
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.