02 Feb 2007In 1 zin

Voor wie net zo weinig tijd heeft om recensies te lezen als ik om recensies te schrijven ben ik aan een nieuwe serie begonnen: In 1 zin. Het eerste slachtoffer is Guns, Germs and Steel van Jared Diamond, wat ik een heerlijk boek vond om te lezen, vooral omdat het in de woorden van de ondertitel A Short History of Everybody for the Last 13,000 Years vertelt, maar uiteindelijk niet overtuigend, omdat Diamond niet de vraag beantwoordt die hij stelt: Waarom zijn West-Europeanen en Noord-Amerikanen rijker en machtiger dan de rest van de wereld? Gisteren kreeg ik onder de douche opeens een ingeving waarmee ik mijn kritiek in één zin kon samenvatten.

Er liggen nog twee stapels boeken met aantekeningen klaar, vooral non-fictie, maar ik weet niet of ik die allemaal even puntig kan bespreken.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.