11 Mrt 2007Dubbel

Waarom protesteert Geert Wilders niet tegen schaatsbelg Bart Veldkamp? Die overloper heeft bewezen dat hij niet loyaal is aan Nederland, maar toch mag hij op de staats-tv optreden als chaperon van Mart Smeets en Ria Visser, op kosten van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler. Laat monsieur Veldkamp maar analist worden bij het schaatsprogramma van de VRT! Waar gaat dit heen, krijgen we bij het volgende WK Voetbal soms Franz Beckenbauer op de plek van Johan Cruijff?

Maar even serieus: wie denkt dat er tegenwoordig geen Nederlanders meer onder vreemde vlag schaatsen, die gelooft zeker ook dat Jan Ullrich geen doping heeft gebruikt. Het gebeurt nu alleen iets subtieler, om de indruk te wekken dat er nog internationale competitie is. Die Koreaanse sprinters zijn natuurlijk geadopteerd. Chad Hedrick lijkt sprekend op Gerrit Hendrikse, de spoorloos verdween junior-skeelerkampioen uit Drenthe. Uit heimwee overweegt hij naar Heerenveen te verhuizen. Shani Davis komt niet uit Chicago, maar gewoon uit de Bijlmer, en heet eigenlijk John Davids (geen familie). Davis houdt niet van interviews, zeggen ze. Ja, vooral omdat hij dat Amerikaanse accent niet lang volhoudt. De 'Canadezen' Cindy Klassen en Arne Dankers deden niet eens hun best om een buitenlandse naam te verzinnen. Alleen Martin Sablikov is echt een Tsjech.

Operatie Export begon met Annie de Vries, maar die kon haar klep niet dichthouden. Dus werd er snel een smoesje bedacht: ze zou in recordtijd Nederlands hebben geleerd omdat ze verliefd was op Ids Postma. Hoe verzinnen ze het, Ids Postma als Romeo! "Sorry Ids," zou de redactie van Boer Zoekt Vrouw gezegd hebben, "We zoeken iemand die met z'n mond kan praten." Maar Ids wist te veel en hij had een inkomen buiten het schaatsen, dus hij moest in natura afgekocht worden.

De KNSB zoekt nog naar een sportief Marokkaantje die geen schaatsen uit de kleedkamer steelt. Marokkaanse meisjes blijken helaas niet gevoelig voor het argument "Wij dragen allemaal hoofddoekjes."
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.