29 Apr 2007Het ideale cadeau voor Louis van Gaal

Dit jaar hoef ik niet naar de vrijmarkt, want ik heb zaterdag al een onzinaankoop gedaan bij de Slegte (voor 5 euro):

el juego de Johan Cruyff

Misschien is het te ingewikkeld voor de gemiddelde voetballiefhebber, maar na even uitproberen lijkt het me helemaal geen slecht spel. Slim idee om dobbelstenen als pionnen te gebruiken. Een schot op doel is moelijker te verdedigen tegen te houden dan een gewone pass, daar zal wel een Cruijffiaanse logica achter zitten.

Aanvulling 10.00: Het is uiteraard een Spaans spel, met een sticker "Het spel van" erop. De spelregels zijn vertaald, maar vrij slordig en zonder de illustraties. Vreemd genoeg is nummer 14 een verdedigende middenvelder, die geen doelpunten kan maken.

Aanvulling 5 juni 2008: Een paar weken later heb ik het uitgeprobeerd met een Feyenoord-supporter, en nog gewonnen ook, met één doelpunt na veel mislukte aanvallen over en weer. Voorzover ik me kan herinneren bestond de winnende tactiek uit op een kluitje spelen op het middenveld en zoveel mogelijk lopen met de bal. Niet direct Cruijffiaans voetbal dus. Misschien gaat het beter met aangepaste regels.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.