08 Jun 2007Groeistuipen

Vijf jaar en een maand na de dood van Pim Fortuyn is er eindelijk weer iemand opgestaan die fel protesteert tegen de schaalvergroting in de publieke sector. En het is iemand die dicht bij het vuur zit: woordvoerder Yves Vermeulen van de Utrechtse woningcorporatie Mitros. In het huis-aan-huisblad Ons Utrecht zegt hij deze week het volgende, in antwoord op bejaarden die klaagden dat hun servicekosten plotseling waren gestegen, twee jaar nadat Mitros hun flats had aangekocht:

"We hebben 32.000 klanten. In een vrij korte periode moeten wij de eindafrekening en de berekening de deur uit doen. Het is haast onmogelijk om separaat alle mensen te informeren als ze toevallig een hogere rekening krijgen."

De corporatie heeft zelfs moeite om de eigen directie te informeren:

De berichtgeving in deze krant over de invoering van administratiekosten door Mitros, blijkt te berusten op een communicatiefout bij Mitros. "Deze kosten zaten altijd al in de afrekening van de servicekosten", aldus Vermeulen. "Dit bedrag is alleen, op advies van de Huurcommissie, apart op de rekening vermeld. Dit is iets wat de Klantenservice heeft veranderd en helaas was de directeur nog niet op de hoogte."

Het lijkt de gemeente Utrecht wel. Misschien is dat geen toeval, want het gemeentelijk woningbedrijf is een van de verhuurders die in Mitros is opgegaan. Het is een van de corporaties die het buurtje van zes flats waar ik woon wil slopen, om de flats te vervangen door laagbouw. Ik zou liever zien dat die corporaties zelf in stukken werden gebroken.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.