23 Jun 2008In de stad

Afgelopen zaterdag ben ik toch even de stad in gegaan om te winkelen. Ik zeurde wel over sluitingstijden, maar daar lag het niet aan dat ik geen kleren heb gekocht. Er stond 'Broeken kopen' op m'n lijstje, dat heb ik verkeerd gelezen. Toen ik langs de Slegte kwam, heb ik heel even toegegeven aan mijn compulsie, twee kleine boekjes maar. Verder wilde ik wat fitnessspullen kopen om thuis aan krachttraining te doen. Ik was op zoek naar knijpveren, en die heb ik ook meegenomen bij Perry Sport, maar veel leuker was de Grip II, een elastische knijpbal, die ik 's avonds meteen als stressbal kon gebruiken.

Maar het leukste van winkelen in de stad is mensen kijken. Fietsend op de Straatweg zag ik dat er meer zwerfvuil rondslingerde dan normaal. Er stond een jongetje met een blikje tegen de muur van een winkel te voetballen. Het was niet eens een gaaf blikje, maar half in elkaar getrapt. Daar hoorde een soundtrack van Lou Reed onder: "No one dreams of being a doctor or a lawyer or anything. They dream of dealing on the dirty boulevard." Maar misschien droomde het jochie er gewoon van om profvoetballer te worden.

Toen ik het het Vredenburg op liep, voorzover het niet afgesloten is, omdat het Muzieklabyrint eindelijk wordt gesloopt, reed een vrouw op de fiets bijna een wandelend echtpaar aan nadat ze mij had aangekeken. Het zal de schrik zijn geweest.

Terwijl ik tussen Ondiep en Overvecht terugfietste met een opgerold fitnessmatje op de bagagedrager mompelde ik tegen mezelf: "Wat is het stil op straat" - en meteen klonk er een oranje toeter vanuit een huis. (Ik hoorde dat het een oranje toeter was.) Was er een voetbalwedstrijd of zo? Ik volg al die spelletjes niet, ik kijk alleen naar wielrennen: het is pas topsport als je er doping voor nodig hebt.

Op de Zamenhofdreef keek Doktoro Esperanto uit op een bloemperk met vier vakken in rood, wit, blauw en oranje. Ik weet niet of Dr. Zamenhof blij zou zijn geweest met die nationale kleuren, maar hij was een optimist, dus hij zou er waarschijnlijk van gemaakt hebben dat hij vooral groen gras en groene bomen zag.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.