Huidige rubriek

Leven

Naar de voorpagina

Hoogtepunten

Twee handen
Pleegouders weesrijmen
Amerikaanse censuur
Rode rechters
Voorjaar
Geen politicus
Zapiro's satire
Dossier nieuwe spelling
De voetbaloorlog
Ben ik dat?
De sterrenwaan
Fotofestival
Ik stem voor!
Nieuwe oudste zin
Indikken
De 21e eeuw
Historisch referendum
Groot Dictee
Wat na Arafat?
Een diplomatieke oplossing
Bush gaat winnen
Miskende talenten
Weg met Noord-Holland!
Abu Ghraib en de media
Andere tijden?


XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Archief

01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005
01 Jan - 31 Dec 2004

Edwin

Links

Onregelmatigheden

Ook op...

Hyves
LinkedIn
Proz.com
Last.fm
Deining
Funtrivia
Archief Quotenet

Nederlogs

Achille van den Branden
De Contrabas
Damslog
Max Dohle
Frontaal Naakt
Geen Commentaar
Geen Stijl
Ted van Lieshout
LVB
Meer Vrijheid
De Nieuwe Reporter
Panzerfaust
Retecool
Rozig
Sargasso
Taaladviesdienst
Taalprof
Uitdragerij
Jacq. Veldman

Fotologs

Amber Beckers
Milov
Rood Petje
Thomas Schlijper
Tonie

Buitenlogs

Ann Althouse
Arts & Letters Daily
Bookslut
Dilbertblog
A Fistful of Euros
Global Voices
Healing Iraq
The Huffington Post
Instapundit
Iraq the Model
Jason Kottke
Language Log
Little Green Footballs
Megan McArdle
Samuel Pepys
Power Line
Right Wing News
Reason Hit & Run
Samizdata
TalkLeft
Waiter Rant
Michael Yon

In de stad

Afgelopen zaterdag ben ik toch even de stad in gegaan om te winkelen. Ik zeurde wel over sluitingstijden, maar daar lag het niet aan dat ik geen kleren heb gekocht. Er stond 'Broeken kopen' op m'n lijstje, dat heb ik verkeerd gelezen. Toen ik langs de Slegte kwam, heb ik heel even toegegeven aan mijn compulsie, twee kleine boekjes maar. Verder wilde ik wat fitnessspullen kopen om thuis aan krachttraining te doen. Ik was op zoek naar knijpveren, en die heb ik ook meegenomen bij Perry Sport, maar veel leuker was de Grip II, een elastische knijpbal, die ik 's avonds meteen als stressbal kon gebruiken.

Maar het leukste van winkelen in de stad is mensen kijken. Fietsend op de Straatweg zag ik dat er meer zwerfvuil rondslingerde dan normaal. Er stond een jongetje met een blikje tegen de muur van een winkel te voetballen. Het was niet eens een gaaf blikje, maar half in elkaar getrapt. Daar hoorde een soundtrack van Lou Reed onder: "No one dreams of being a doctor or a lawyer or anything. They dream of dealing on the dirty boulevard." Maar misschien droomde het jochie er gewoon van om profvoetballer te worden.

Toen ik het het Vredenburg op liep, voorzover het niet afgesloten is, omdat het Muzieklabyrint eindelijk wordt gesloopt, reed een vrouw op de fiets bijna een wandelend echtpaar aan nadat ze mij had aangekeken. Het zal de schrik zijn geweest.

Terwijl ik tussen Ondiep en Overvecht terugfietste met een opgerold fitnessmatje op de bagagedrager mompelde ik tegen mezelf: "Wat is het stil op straat" - en meteen klonk er een oranje toeter vanuit een huis. (Ik hoorde dat het een oranje toeter was.) Was er een voetbalwedstrijd of zo? Ik volg al die spelletjes niet, ik kijk alleen naar wielrennen: het is pas topsport als je er doping voor nodig hebt.

Op de Zamenhofdreef keek Doktoro Esperanto uit op een bloemperk met vier vakken in rood, wit, blauw en oranje. Ik weet niet of Dr. Zamenhof blij zou zijn geweest met die nationale kleuren, maar hij was een optimist, dus hij zou er waarschijnlijk van gemaakt hebben dat hij vooral groen gras en groene bomen zag.Weer gewonnen!

Alles ging goed op vrijdag de dertiende (nou ja, bijna alles) : Oranje verpletterde na de wereldkampioen ook de Europees kampioen van Rotterdam met flitsende aanvallen en de Ieren gooiden het Verdrag van Lissabon in de prullebak - weet u nog: die opgebakken Europese grondwet waar wij niet over mochten stemmen omdat we de vorige keer het verkeerde antwoord gaven, net als de Fransen, die dus ook reden hebben om feest te vieren als de kater over de wedstrijd voorbij is.

Ook een prestatie: ik was moe omdat ik gesport had en blij dat het lukte om precies vijftien minuten te slapen in de rust, dankzij mijn ingebouwde kookwekker (terwijl mijn biologische klok altijd achterloopt). Anders was ik bij de 2-0 wel wakker geworden van toeterende buren, maar dan had ik niet live ervaren hoe verrassend die voorzet van Robben op Van Persie was. Tijdens de wedstrijd had ik natuurlijk geen moment moeite om wakker te blijven.

De UEFA let streng op de uitzendrechten, dus een wazig filmpje met de doelpunten was de beste herhaling die ik op Youtube kon vinden. Verder meldt de NOS een opvallend record: Nederland werd met die 2-0 het eerste land dat vijftig doelpunten heeft gescoord op een EK. Zodoende hebben we ook nog van Duitsland gewonnen.Rood voor groen

Ik geloof het zelf nog niet helemaal, maar het is de bedoeling dat ik op dit moment loop te demonsteren, voor de tweede keer in mijn leven. Samen met mijn kameraden van de SP. Voor het behoud van wat Overvecht het mooiste getto van Nederland maakt: ruimte, groen en asfalt. En tegen het slopen van flats om sociale problemen op te lossen.

Overvecht De Gagel, tussen Ankaradreef en St.-MaartendreefGelukkig Nieuwjaar!

De groeten komen toch echt uit Utrecht