Huidige rubriek

Oorlog

Naar de voorpagina

Hoogtepunten

Twee handen
Pleegouders weesrijmen
Amerikaanse censuur
Rode rechters
Voorjaar
Geen politicus
Zapiro's satire
Dossier nieuwe spelling
De voetbaloorlog
Ben ik dat?
De sterrenwaan
Fotofestival
Ik stem voor!
Nieuwe oudste zin
Indikken
De 21e eeuw
Historisch referendum
Groot Dictee
Wat na Arafat?
Een diplomatieke oplossing
Bush gaat winnen
Miskende talenten
Weg met Noord-Holland!
Abu Ghraib en de media
Andere tijden?


XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Archief

01 Jan - 31 Dec 2008
01 Jan - 31 Dec 2007
01 Jan - 31 Dec 2006
01 Jan - 31 Dec 2005
01 Jan - 31 Dec 2004

Edwin

Links

Onregelmatigheden
Edwin den Boer
Woordenboer
Boers Woordenboek

Ook op...

Hyves
LinkedIn
Proz.com
Last.fm
Deining
Funtrivia
Archief Quotenet

Nederlogs

Achille van den Branden
De Contrabas
Damslog
Max Dohle
Frontaal Naakt
Geen Commentaar
Geen Stijl
In Letterland
Loewak
LVB
Meer Vrijheid
De Nieuwe Reporter
Panzerfaust
Retecool
Rozig
Sargasso
Taaladviesdienst
Taalprof
Uitdragerij
Jacq. Veldman

Fotologs

Amber Beckers
Milov
Rood Petje
Thomas Schlijper
Tonie

Clogs blogs

Brussels Journal
Dutchblog Israel
Myrtus
Nobody's Business
Peaktalk

Buitenlogs

Ann Althouse
Arts & Letters Daily
Bookslut
Dilbertblog
A Fistful of Euros
Global Voices
Healing Iraq
The Huffington Post
Instapundit
Iraq the Model
Jason Kottke
Language Log
Little Green Footballs
Megan McArdle
Samuel Pepys
Power Line
Right Wing News
Reason Hit & Run
Samizdata
TalkLeft
Waiter Rant
Michael Yon

Nieuwsgroepen

nl.taal.citaten
alt.humor.best-of-usenet
alt.fan.cecil-adams

Dappere Dirk in het regelwoud

Totdat Verdonk werd afgekeurd (gaat ze nu echt weg?) was dit het nieuws van de week: Augusto Pinochet is gestopt met liegen terwijl Dirk Scheringa juist de politiek in wil. Er zijn wel meer verschillen tussen beide leiders, maar ook overeenkomsten:

Natuurlijk valt de woekeraar niet helemaal in dezelfde categorie als de dictator. Hij heeft zijn land niet gered van een rampzalig marxistisch experiment, maar misschien komt dat nog. Scheringa wil minister van Deregulering worden, dat is alvast een ambitieus voornemen. In een centrumlinks kabinet zal hij zich als een non in een bordeel voelen. Niet dat Balkenende het motto "minder regels" in praktijk bracht. Het hele systeem is er nu eenmaal op gericht om "beleid te maken", dus er is meer nodig dan goede voornemens om die machine tegen te houden.

(Lees verder)

2-0 voor Al-Sharia

Dacht u dat Russische scheidsrechters streng waren? In de Somalische voetbaloorlog krijg je als je pech hebt direct rood: volgens een plaatselijk radiostation hebben strijders van de islamitische rechtbanken een zakenman en een tienermeisje doodgeschoten omdat ze naar Duitsland-Italië keken. (Via LGF.)

De sterren verslaan de sterren

Ik ben zo slecht in het voorspellen van sportwedstrijden dat ik maar geen WK-pool heb ingevuld, maar de beroemdste astroloog ter wereld (zoals de Indiër Bejan Daruwala zichzelf noemt) heeft niet zoveel zelfkennis: hij voorspelde een "verrassende uitslag" voor Brazilië-Australië. De Socceroos deden het inderdaad verrassend goed onder leiding van Hiddink, maar uiteindelijk stond er gewoon 2-0 op het scorebord.Onderweg in Afghanistan

In Uruzgan is nog een lange weg te gaan. (Een fotoreportage van Michael Yon, de oorlogsverslaggever die zo dicht op de actie zit dat hij desnoods zelf meevecht, maar daarom niet minder kritisch is.)

Open brief (2)

Geachte burgemeester Cohen,
Geachte minister Remkes,

Aangezien ik er een hekel aan heb om mezelf te herhalen, hoop ik dat ik de kop "Voorspelbare moord schokt het land" niet een tweede keer hoef te gebruiken. Dus let een beetje op Ebru alstublieft. Het staat me bij dat ze daar november 2004 al eens om gevraagd heeft op een Amsterdams politiebureau, waar ze alleen maar schaapachtig werd aangestaard. Misschien moet u eens een kopje thee c.q. een dubbele graanjenever drinken met mevrouw Umar.

Verder wil ik graag even opmerken dat dit incident natuurlijk niets met de islam te maken heeft, want de ware islam is een vreedzame godsdienst en de sharia biedt de vrouw meer bescherming dan de westerse mensenrechten. Iedereen in Nederland moet ophouden met discrimineren en respect tonen voor Allah en zijn Profeet (vzmh). Wilt u minister Verdonk vragen om onze Marokkaanse medemensen die nog in Marokko wonen niet langer buiten te sluiten? Want iedere allochtoon betekent een verrijking voor onze multiculturele samenleving.

Met vriendelijke groet,

Edwin den Boer
p/a Kufar Security
Postbus 9776
3506 GT  UtrechtOpluchting voor Nederland

De eerstvolgende aanslagen met vliegtuigen zullen in Duitsland worden gepleegd, en Amerika voert als eerste westerse land de sharia in.

Aanvulling 16-2: Voor islamitische vampiers hoeven de meeste Nederlanders ook niet bang te zijn, want "er is geen beter bloed dan Joods bloed", aldus een van de martelaren van Hamas. Wat een racistische taal, ik voel me als niet-jood beledigd en gediscrimineerd.Kop van Jutland

Hoe moeten die Kuwaiti's nu aan zand komen, als ze Denemarken boycotten? Maar die tekeningen waren wel schandalig. Sorry hoor, hooggeachte zeikneuzen. Koop Deense waar, dan helpen wij elkaar!

Aanvulling 1-2-2006: Voor zijn fans is er nu een verzameling portretten van Mohammed A. door de eeuwen heen.Duidelijke keuze, onzekere toekomst

De Palestijnen hebben gekozen voor Hamas, en dus voor openlijk terrorisme, in plaats van de olijftak-en-geweer-strategie van Fatah. Toch is dit een revolutie, want er is een corrupte elite weggestemd die bijna veertig jaar de Palestijnen leidde. Het zal niet de eerste revolutie zijn die uitloopt op een burgeroorlog (de eerste stenen zijn al gegooid). Of op een dictatuur. En niemand, zelfs niet een volk dat consequent het slechtste van twee kwaden kiest, verdient een islamistische dictatuur.

Voor IsraŽl is het goed dat nu iedereen zal begrijpen dat het 'vredesproces' in de zin van onderhandelingen dood en begraven is. (Nou ja, bijna iedereen, ook al laat de Hamas-leiding zelf er geen misverstand over bestaan.) Maar daarmee is een eenzijdige regeling niet per se dichterbij gekomen: zal een IsraŽlische regering nog een vierkante meter bezet gebied kunnen opgeven als het vernietigen van de staat IsraŽl een geloofsartikel is voor de Palestijnse regering, en zal een hek dan nog bescherming kunnen bieden?Utrecht blijft weer achter

In dit dorp zijn vorig jaar maar twee mensen vermoord.