Huidige rubriek

Religie

Naar de voorpagina

Hoogtepunten

Twee handen
Pleegouders weesrijmen
Amerikaanse censuur
Rode rechters
Voorjaar
Geen politicus
Zapiro's satire
Dossier nieuwe spelling
De voetbaloorlog
Ben ik dat?
De sterrenwaan
Fotofestival
Ik stem voor!
Nieuwe oudste zin
Indikken
De 21e eeuw
Historisch referendum
Groot Dictee
Wat na Arafat?
Een diplomatieke oplossing
Bush gaat winnen
Miskende talenten
Weg met Noord-Holland!
Abu Ghraib en de media
Andere tijden?


XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Archief

Edwin

Links

Onregelmatigheden
Edwin den Boer
Woordenboer
Boers Woordenboek

Ook op...

LinkedIn
Proz.com
Last.fm
Deining
Funtrivia
Archief Quotelog

Nederlogs

Achille van den Branden
De Contrabas
Damslog
Max Dohle
Frontaal Naakt
Geen Commentaar
Veel Kwijl
In Letterland
Loewak
LVB
Meer Vrijheid
Mijnkoptwee
De Nieuwe Reporter
Panzerfaust
Retecool
Rozig
Sargasso
Taaladviesdienst
Taalprof
Uitdragerij
Jacq. Veldman

Fotologs

Amber Beckers
Milov
Rood Petje
Thomas Schlijper
Tonie

Clogs blogs

Brussels Journal
Dutchblog Israel
Myrtus
Nobody's Business
Peaktalk

Buitenlogs

Ann Althouse
Arts & Letters Daily
Bookslut
Dilbertblog
A Fistful of Euros
Global Voices
Healing Iraq
The Huffington Post
Instapundit
Iraq the Model
Jason Kottke
Language Log
Little Green Footballs
Megan McArdle
Samuel Pepys
Power Line
Right Wing News
Reason Hit & Run
Samizdata
TalkLeft
Waiter Rant
Michael Yon

Nieuwsgroepen

nl.kunst.literatuur
nl.taal.citaten
alt.humor.best-of-usenet
alt.fan.cecil-adams

Niets is heilig

De Iraans-Amerikaanse fotograaf Amir Normandi herdenkt Theo van Gogh (en Zahra Kazemi) met onder meer een subtiele variatie op Submission. Zijn fotoserie No veil is required over onderdrukking en verzet van moslima's werd tentoongesteld door Harper College in Palatine, Illinois - totdat islamitische studenten klaagden over beledigende beelden en naakte vrouwen (die in feite niet veel laten zien). Al na een paar uur liet het bestuur de foto's verwijderen. Maar ze zijn nog steeds te bekijken op The Iranian, al tien jaar lang een veelzijdig onafhankelijk forum voor kritische Perzen binnen en buiten de Islamitische Republiek, dat zijn motto "Nothing is sacred" weer eens eer aandoet.

Aanvulling 7-12-2005: Normandi heeft een eigen weblog (thank you for linking back!) met foto's uit de sluierserie en een paar grofkorrelige zwartwitfoto's uit Iran.De voetbaloorlog

Wat een opluchting, Femke Halsema heeft bedacht hoe we van het islamitische terrorisme afkomen: "'War is over if you want it', zei John Lennon, en gelijk heeft ie." Hou maar op met verstoppertje spelen, Osama, alles is vergeven en vergeten. We zullen ons "op een positieve manier onderscheiden van iedereen die handelt in angst en conflict". Deze briljante oplossing danken we aan de Linkse Lente. GroenLinks heeft de aanslagen van 11 september 2001 namelijk herdacht door zondag naar vertrouwd communistisch recept een mantelorganisatie op te richten, met deelname van volkshelden als Talpa-miljonair Jack Spijkerman en dichter Ilja Leonard Pfeiffer, bekend van de uitspraak "Onbegrijpelijke poëzie is altijd beter dan makkelijke poëzie".

Zo'n progressief genie ben ik niet. Voordat ik aan een oplossing durf te denken, wil ik eerst eens onderzoeken waar we eigenlijk mee bezig zijn. Wat voor oorlog voeren we? Hoe noemen we het spiegelbeeld van de jihad? Daar zijn we het nog steeds niet over eens, zelfs niet als oorlogshitsers onder elkaar. Er tekent zich hier opnieuw onenigheid tussen Europa en Amerika af, en omdat Europa met meer bedreigingen kampt lijkt het in zekere zin voor hardere maatregelen te kiezen.

(meer)

Erhvervsastrologi

Mijn artikel over bedrijfsastrologie staat nu op het web - in het Deens, zodat Karen Boesen het ook kan lezen.

Aanvulling 7-12-2005: Nu ook in het Nederlands.De zwaan en de sterrenwaan

In deze kolommen heb ik zo vaak geklaagd over luie journalisten dat het tijd werd om mijn pyjama te verruilen voor een pak en zelf eens een reportage te maken. Ik ben niet meteen oorlogsverslaggever geworden in Irak, maar begonnen met een onderwerp waar ik een half jaar geleden nog nooit van gehoord had: bedrijfsastrologie. Dankzij de vriendelijke medewerking van astrologe Faye Cossar, consultant bij Bizzo, kon ik op 27 mei in Amsterdam het congres van de International Society of Bussiness Astrologers (ISBA) gedeeltelijk bijwonen, evenals de lezingenavond die zij zelf op 26 mei voor ondernemers had georganiseerd. Mijn verslag verschijnt deze week in het zomernummer van het tijdschrift Skepter. Toch is het nieuws, want ik was de enige vertegenwoordiger van de pers bij het ISBA-congres. De verslaggever van de Volkskrant die niet kwam opdagen liep een opvallende astrologieklant mis:

(meer)

We leven nog steeds in de 21e eeuw

Je zou het bijna vergeten, nu het nieuws zo vaak over een natuurramp, de volgelingen van Mohammed A. of de ontmanteling van de verzorgingsstaat gaat. Maar we leven nog steeds in een tijd waarin bijna dagelijks wetenschappelijke doorbraken bekend worden. Een greep uit het wetenschapsnieuws van de afgelopen dagen:

(meer)

Thuisfront

De achternaam van Chris wordt niet vermeld omdat de ervaring leert dat de familie in Nederland dan wordt bedreigd.

Dat stond afgelopen vrijdag onder een kort portret in de nieuwjaarsbijlage van NRC Handelsblad, waarin verder over die bedreigingen gezwegen wordt. Raad eens waarom Chris moet vrezen voor de veiligheid van zijn familie. Is hij als kroongetuige ondergedoken in Amerika? Is hij een pedofiel die in het buitenland gevangen zit? Is hij een vervolgde oppositieleider die zijn gezin naar Nederland heeft gestuurd? Nee, Chris is compagniescommandant bij de landmacht, op uitzending in Irak. Zeg, slijpsteen voor de geest, zouden jullie niet eens een stukje over die bedreigingen schrijven? En mogen we dan ook weten wat voor mensen er een gewoonte van maken om familieleden van landmachtpersoneel te bedreigen? Agressieve pacifisten? Fransen? Mariniers? Ik heb geen idee.