29 Mei 2006 -Aardbeving

Anderhalf jaar na de tsunami is Indonesië alweer getroffen door een grote ramp. De hulpverlening komt langzaam op gang, is het laatste nieuws. Maar daar kunnen we wat aan doen. Het toeval wil dat Deining een correspondent ter plaatse heeft: Hans van den Broek, een freelance vertaler die in Yogyakarta woont. Zijn vrouw Irah is afkomstig uit de kampong Sumberbatikan in de getroffen streek Bantul en ze doet haar best om haar dorpsgenoten te helpen:

Mijn vrouw is net terug uit 'haar' dorp. Ze had 100 porties eten, drinkwater
en geld meegenomen. De situatie is rampzalig. Er staat geen huis overeind.
Als mijn vrouw zo doorgaat met uitdelen (en ik vrees dat ze dat doet), ben
ik over een paar dagen failliet.

Ik ken weinig collega's die zo eerlijk zijn als Hans van den Broek. Hij verdient het niet om failliet te gaan en Sumberbatikan heeft meer hulp nodig. Dus geef wat u missen kunt. U kunt het geld overmaken naar een Nederlandse bankrekening: 14 25 59 024 t.n.v. Ponirah in Prinsenbeek. Zodra het op die rekening staat kan het in Yogya gepind geworden - lang leve de globalisering!

Aanvulling 10.25: Hans heeft inmiddels zijn website geactiveerd, waarop hij binnenkort verslag zal doen van de actie. Irah heeft de eerste bijdragen al opgenomen en is nu bezig onder meer rijst en olie uit te delen.
Overtuigen


Terug naar de voorpagina


N.B. Het is niet verplicht om een e-mailadres in te vullen. Als u het invult, wordt het gepubliceerd.

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


Sorry, je hoeft geen e-mail of URL in te vullen, maar je moet wel even deze zin afmaken (zonder punt) om te bewijzen dat je een mens bent en geen spamrobot:

 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.